Om oss

Roslagens ByggnadsEntreprenad AB

RBE startades i Norrtälje januari 2008.

RBE har sedan starten erbjudit sina tjänster till såväl stora som små entreprenörer. Det bland dom mer kända är Åtellet och Kulturhuset i Norrtälje.

RBE arbetar idag både med totalentreprenader mot externa kunder och med produktion i egen regi. Våra uppdragsgivare genom åren har varit bl.a. Centrum Fastigheter i Norrtälje AB, Riksbyggen, Besqab , Campus Roslagen och Norrtälje Kommun.Vi har även byggt BRF Ängslövet , BRF Vägkanten i Norrtälje och radhusområdet Solslingan och i Rimbo har vi byggt BRF Hemlängtan och BRF Tranan.

Våra pågående projekt i Rimbo är BRF Solrosen i Norrtälje pågår BRF Hemviken och BRF Danmark .

Dessa projekt marknadsförs under vårt varumärke Hemrik.

Vi har en egen byggavdelning med 9 snickare.

Från och med den 14 juli 2017 så blev RBE en del Credentia .

Credentia är sedan 2013 ett helägt bolag i koncernen Tagehus, ett tredje generationens familjeföretag, verksamt främst inom bostads- och fastighetsbranschen. Med Tagehus som en stabil och engagerad ägare skapas förutsättningar för Credentia att långsiktigt utveckla sin kärnverksamhet.

Kent Rensvik, VD och ägare

Kent är bosatt och uppvuxen i Norrtälje kommun.

Innan Kent grundade RBE har han bl a arbetat som projektutvecklare på Solidhus i Danmark och projektledare hos PEAB i många år. Kent är utbildad kontrollansvarig enligt PBL, Bas U och Bas P samt miljödiplomerad.